GREEN ACTIVE PLUS

Wat verstaan we onder zeewier?
Zeewier is een aanduiding van groepen niet verwante algen die in zee of brak water leven. Over het algemeen hebben we het dan over meercellige, relatief grote wieren die aan de bodem verbonden zijn. Zeewieren vinden we onder de de roodalgen (Rhodoplantae), de groenwieren (Chlorophyta), en de bruinwieren (Phaeophyta).
Stacks Image 276
Zeewier als voeding...
Zeewier wordt al eeuwen gebruikt als voedsel in landen als Japan en Korea, in Europa is het veel minder bekend maar verkrijgt het steeds meer erkenning als wezenlijk bestanddeel van een gezond voeding patroon. Het kan als groente worden gegeten (groente van de zee), maar wordt ook gebruikt als versiering van gerechten. In Sushi wordt zeewier (Nori) gebruikt om de rijst en vis ingrediënten te verbinden door een smalle strook om de snack te wikkelen. Zeewier staat bekend om de hoge concentratie aan ijzer, calcium en kalium .
Wat is de voedingswaarde van zeewier?
De voedingswaarde van zeewier is hoog, onderstaande bestanddelen zitten in grote hoeveelheden in zeewier, vaak in hogere concentratie dan in groente of vruchten.
jodium - antioxidanten - lignanen - kalium - vitamine B - natrium - ontstekingsremmers - aminozuren - vetzuren - glyconutri‹ënten

ADVERTENTIE