GREEN ACTIVE PLUS

Phaeophyceae: De Bruine Alg
DE BRUINE KLEUR
De bruine kleur van deze algen is het gevolg van de dominantie van het xanthofyl pigment fucoxanthin, waaronder de andere pigmenten, chlorofyl a en c (er is geen Chlorofyl b), beta-caroteen en andere xanthofylen. Voedselreserves zijn meestal complexe polysacchariden, suikers en hogere alcoholen. De voornaamste koolhydraat reserve is laminaran, waar zetmeel afwezig is (te vergelijken met de groene algen). De huid isgemaakt van cellulose en alginezuur, een lange keten heteropolysaccharide.

Er zijn geen bekende eencellige of koloniale vertegenwoordigers, de eenvoudigste plantvorm is een vertakte, draadvormige thallus. De kelpen zijn de grootste (tot wel 70 m!) en misschien de meest complexe bruine algen, zij de enige algen bekend die een interne weefseldifferentiatie hebben in het geleidende weefsel, er is echter geen werkelijke xyleem weefsel in de 'hogere 'planten.

Stacks Image 281
De meeste bruine algen hebben een afwisseling van haploïde en diploïde generaties. De haploïde thalli vorm isogamous , anisogamous of oogamous gameten en de diploïde thalli vormen sporen, in het algemeen door meiose. De haploïde ( gametangial ) en diploïde ( sporangial ) thalli kunnen vergelijkbaar ( isomorf ), of andere ( heteromorphic ) zijn in het uiterlijk of de gametangial generatie kan zeer worden verminderd ( fucales ). De bruine Grote Kelp -> Macrocystis pyrifera wordt geoogst voor de kust van Californië. Het wordt geoogst om te worden gebruikt voor alginaat extractie.
Alginaten , derivaten van alginezuren , worden commercieel gebruikt voor tandpasta , zeep , ijs , ingeblikt vlees, bedrukken van stof, en tal van andere toepassingen. Het vormt een stabiele gel in water, en zijn primaire functie in de genoemde toepassingen is als een bindmiddel , stabilisator of emulgatorl. Saccharina japonica , voorheen Laminaria , en andere soorten van het geslacht, worden aan touwen worden opgekweekt in China, Korea en Japan voor voedsel en alginaat productie. Undaria pinnatifida wordt ook gekweekt in Japan, Korea en China en wel voor de productie van Wakame, het waardevol voedingsmiddel kelp. Kleine hoeveelheden worden ook gekweekt in Frankrijk voor de Europese markt .

Ongeveer 16.000 ton Ascophyllum nodosum (Feamainn bhuí in het Keltisch, verwijzend naar de gele kleur in de zomer) worden elk jaar geoogst in Ierland, daarna gedroogd en gemalen in de fabrieken op Arramara Teo, Cill Chiarain (Kilkerrin), Co Galway. Ongeveer 3.000 ton zeewier wordt uitgevoerd en verwerkt in Schotland voor de productie van alginezuur. Laminaria hyperborea stelen (zee staven) worden geoogst in Noorwegen en gebruikt moeten worden verzameld in drift in Schotland en Ierland. De stangen worden gebruikt voor de vervaardiging van hoogwaardige alginaten. Andere bruine algen worden gebruikt voor de winning van landbouwgrond sprays ('vloeibaar zeewier extracten). Deze extracten worden gebruikt bij lage concentraties op gewassen en hun hormoon-achtige activiteiten zijn waarschijnlijk te wijten aan betainen, cytokinenins, enz. In sommige gebieden, zoals het westen van Ierland en Schotland, zijn kelpen en andere bruine algen verzameld als meststof voor land